Donderdag 13 Augustus 2020 - 13:30   I   Foto: Pixabay/The Sun  I   door Redactie

10-jarig jongetje gruwelijk mishandeld: “Het hoogste niveau van barbaarsheid”

10-jarig jongetje gruwelijk mishandeld: “Het hoogste niveau van barbaarsheid”

In Nigeria werd onlangs de 10-jarige Jibril Aliyu gered van zijn familie. De jongen met epilepsie overleefde op geitenvoer en zijn eigen uitwerpselen in een schuur, terwijl zijn vader, twee stiefmoeders en 17 broers en zussen in relatieve rijkdom leefden in een nabijgelegen huis.

Mensenrechtenactivisten brachten Jibril naar het ziekenhuis nadat hij naar verluidt twee jaar buiten moest leven met kippen en geiten, aldus The Sun. Op de verontrustende beelden die genomen werden op het moment dat het jongetje gered werd, is hij gedeeltelijk gekleed te zien terwijl hij stukjes voedsel van de grond opraapt om te eten. 

In een campagne op sociale media waarin ‘Justice For Jibril’ werd geëist, tweette Manir Jega, een van de activisten, dat het Nigeria's "ergste kindermisbruik van onze tijd" was.

Barbaars en wreed

De moeder van Jibril overleed twee jaar geleden en hij werd sindsdien door zijn twee stiefmoeders vastgeketend tussen de dieren. Hij kreeg geen onderdak, kleding of eten. “Hij werd door deze mensen behandeld als een dier in die mate dat hij zich moest zien te voeden met de restjes van het dierenvoedsel en zelfs zijn eigen uitwerpselen”, aldus Manir Jega.

Naar verluidt gedroeg Jibril zich als resultaat van de monsterlijke behandeling als een dier. “Het meest verrassende is het feit dat zijn vader bij hen in hetzelfde huis woonde terwijl Jibril deze onmenselijke en wrede behandeling onderging”, klinkt het. "Wat er met Jibril is gebeurd, is het hoogste niveau van barbaarsheid en extreme wreedheid."

Epilepsie

Een van de oudere broers van Jibril zou journalisten hebben verteld dat zijn broer of zus aan epilepsie leed.Hij zei dat zijn familie de jongen buiten aan de schuur had vastgeketend om te voorkomen dat hij weg zou dwalen. De stiefmoeders zitten momenteel samen met de vader in politiehechtenis. Jibril ondergaat een revalidatie in het Federaal Medisch Centrum Birnin Kebbi.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jibril Aliyu  I  Nigeria