-->

Man wordt opgepakt na vakantie in rode zone, Marc Van Ranst: “Dit mag absoluut geen politiestaat worden”

Man wordt opgepakt na vakantie in rode zone, Marc Van Ranst: “Dit mag absoluut geen politiestaat worden”
Vrijdag 14 Augustus 2020 - 08:30   I   Foto: VRT   I  

De politie heeft gisteren een man uit Aalst opgepakt op zijn werk omdat hij na zijn vakantie in Macedonië – een rode zone – niet in quarantaine is gegaan. “Dit mag geen politiestaat worden”, reageert Marc Van Ranst.

"Het is de bedoeling dat men de regels volgt en die hoor je te handhaven. Maar men had hem natuurlijk ook gewoon een telefoontje kunnen geven en zeggen: ‘Beste man, ga naar huis’”, zegt Van Ranst in het ‘VTM Nieuws’. “’t Is altijd een moeilijke balans om zulke dingen te handhaven, maar we mogen de slinger ook niet te ver de andere kant laten uitgaan. Dit is geen politiestaat en dat mag het ook niet worden."

“Dit mag geen politiestaat worden”, herhaalt Van Ranst met klem. “Dat is absoluut niet de bedoeling. Wanneer we excessen zien, dan horen we daarover te praten.” Van Ranst is akkoord dat er afspraken gemaakt moeten worden over hoe de autoriteiten moeten optreden tegen mensen die quarantaine weigeren, maar vindt ook dat iederéén correct moet zijn. "Het is de bedoeling dat als er afgesproken is dat je in quarantaine gaat, dat men dat ook doet."

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  Aalst  I  corona  I  quarantaine  I  VTM