Zaterdag 15 Augustus 2020 - 08:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Lachaert brengt De Wever en Magnette in verlegenheid: "Ze wilden vlot 15 miljard bijdoen aan het begrotingstekort met hun nota"

Lachaert brengt De Wever en Magnette in verlegenheid:

Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert heeft meer details vrijgegeven over de nota van preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS). "We zitten al met een begrotingstekort van meer dan 20 miljard euro over twee jaar. Men ging daar nu met de nota De Wever-Magnette nog vlot 15 tot 16 miljard per jaar bijdoen. Sorry, maar dat wil ik mijn kinderen niet aandoen", zei hij in Terzake.

“Paars-geel had kunnen lukken als men deze ochtend een keuze had gemaakt. Maar men wil ze niet maken en men wil een spel spelen tussen partijen om ze te verdelen”, stelt Lachaert.

Lachaert was naar eigen zeggen ook verrast door meeting van vanochtend. "We hadden eigenlijk verwacht dat men een opening naar ons zou maken. Dat was totaal niet het geval”, klinkt het.

Links

Volgens Lachaert kon de nota niet linkser zijn. "Ik zie dezelfde rode sociale saus als in de eerste nota van Magnette. En daar wordt nog iets anders aan gekoppeld dat nog slechter is, namelijk het nog ingewikkelder maken van onze staatsstructuur. We hebben bij de coronacrisis gezien wat voor gevolgen dat heeft. En dat wil men nu nog eens doen voor justitie, politie, sociale zekerheid,...”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Egbert Lachaert  I  Bart De Wever  I  Paul Magnette