Onstuimig en onstabiel weer met veel regen: Enkel dan even zon Royalty
Royalty

Onstuimig en onstabiel weer met veel regen: Enkel dan even zon

Onstuimig en onstabiel weer met veel regen: Enkel dan even zon

Het is bewolkt en er kan af en toe een bui vallen vandaag. Ook de komende dagen is de zon ver te zoeken.

Vandaag is het overwegend zwaarbewolkt, maar over het westen kunnen er in de loop van de namiddag enkele opklaringen verschijnen. Een zeer zwakke storing, met tijdelijk kans op wat lichte regen, bereikt in de loop van de voormiddag het westen en verplaatst zich na de middag naar het oosten. Over het westen en het centrum is het in de namiddag opnieuw overwegend droog. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 of 13 graden over het westen. De matige zuidenwind ruimt naar het zuidwesten.

Vanavond is het droog met tijdelijke opklaringen. Volgende nacht wordt het snel overal zwaarbewolkt. In het tweede deel van de nacht verwachten we perioden met lichte regen, hoofdzakelijk dan over de noordelijke landshelft. Het is zacht bij minima van 4 tot 9 graden. De zuidwestenwind is matig of mogelijk af en toe vrij krachtig. Aan zee waait hij vrij krachtig tot eventueel krachtig. Rukwinden tot 50 à 55 km/u zijn mogelijk.

Paar opklaringen

Zondag krijgen we eerst perioden van regen. Later overdag blijft het meestal droog en in de loop van de namiddag zijn er zelfs een paar opklaringen mogelijk. Met maxima van 8 tot 14 graden is het zacht voor de tijd van het jaar. Er waait daarentegen wel een strakke zuidwestenwind met pieken van 50 tot 65 km/u.

Maandag wordt een onstuimige dag met perioden van regen of buien. Sommige buien kunnen onweerachtig zijn. Enkele opklaringen zijn tussendoor mogelijk. Het gaat vooral ook stevig waaien uit het zuidwesten met rukwinden van 70 tot 90 km/u of eventueel hier en daar nog wat meer. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden.

Dinsdag is het wisselvallig met enkele buien. De maxima schommelen rond 8 graden in het centrum van het land bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Onstabiel

Woensdag gaat het wellicht opnieuw regenen bij maxima in de meeste regio's rond 8 graden. Donderdag volgt er onstabiele lucht met buien. De temperaturen liggen rond 9 graden bij een goed voelbare westenwind. Vrijdag blijft het onstabiel met buien. De wind wordt zwakker en de maxima schommelen rond 10 graden in het centrum.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws