Zaterdag 15 Augustus 2020 - 18:30   I   door Redactie

Moedig OH Leuven graait in het slot een punt mee bij onmondig KRC Genk

Moedig OH Leuven graait in het slot een punt mee bij onmondig KRC Genk

Geen nieuwe overwinning voor KRC Genk. De Limburgers leken op weg naar een knappe zege na een pareltje van Junya Ito, maar in het slot maakte goalgetter Thomas Henry toch nog gelijk.

KRC Genk maakte indruk in de eerste helft tegen OH Leuven. Meer dan 70 procent balbezit en goed voetbal, maar het mocht blij zijn met 0-0 aan de rust. Vukovic en Cuesta zorgden ervoor dat Vekemans en Sowah de bezoekers niet op voorsprong konden zetten.

In de tweede helft bleef Leuven speculeren op een dodelijke counter, maar het was Genk dat op voorsprong kwam. Ito kreeg een beetje te veel ruimte en plaatste de bal heerlijk voorbij een overigens zeer sterke Iversen in doel.

Leuven probeert, mét succes

Onder impuls van een sterke Mercier probeerde OHL nog om op gelijke hoogte te komen en dat gebeurde ook. Sowah speelde Henry heerlijk aan en die klopte Vukovic in twee tijden. KRC Genk was niet meer de tijd om te reageren en moest zo tevreden zijn met een punt. De Limburgers staan wel (voorlopig) samen met KV Mechelen aan de leiding, OH Leuven bengelt in de middenmoot met 2 op 6.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KRC Genk  I  OH Leuven  I  sport  I  voetbal