Stany Crets over noodlijdende cultuursector: "We kunnen dat zelfs niet meer voorkomen" Buitenland
Buitenland

Stany Crets over noodlijdende cultuursector: "We kunnen dat zelfs niet meer voorkomen"

Stany Crets over noodlijdende cultuursector: "We kunnen dat zelfs niet meer voorkomen"

De cultuursector bloedt en Stany Crets steekt zijn nek uit om daar wat aan te doen. De coronamaatregelen houden niet voldoende rekening met zijn sector.

"We hebben een aantal nationale eisen, zoals de aanpassing van de zaalcapaciteit. Nu ligt dat op 100 toeschouwers binnen en 200 buiten. Dat is niet rendabel én niet logisch", legt Crets uit in De Zondag. "In plaats van die absolute getallen willen wij een proportionele berekening. Een Sportpaleis met 100 man of een klein theaterzaaltje met 100 man, dat is nogal een verschil. Voor elke zaal moet er dus een specifiek getal komen. Zo kunnen we tenminste weer wat mensen aan het werk krijgen in de culturele sector. Faillissementen worden hier helaas niet mee voorkomen.”

Onbegrip

Crets is boos op de politiek. "Ik heb vooral veel onbegrip voor politici die beslissingen maken waarmee sectoren doodgeknepen worden. Beslissingen die trouwens niet gesteund werden door virologen. Plots mocht er in heel de provincie Antwerpen niks meer op vlak van cultuur. De impact daarvan is immens en de wanhoop is groot. Je kunt de strot van zo’n sector, waarin er overigens geen enkele besmetting is vastgesteld, niet blijven dichtknijpen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws