Revelatie Mbenza smeert nonchalant Antwerp eerste nederlaag aan Sport

Revelatie Mbenza smeert nonchalant Antwerp eerste nederlaag aan

Na het gelijkspel tegen Moeskroen van vorig weekend heeft Antwerp ook nu niet kunnen winnen. Tegen Cercle Brugge kwam het in de eerste helft op voorsprong via Pieter Gerkens, maar in de laatste 10 minuten bezorgde de jonge Guy Mbenza de thuisploeg nog de overwinning.

Antwerp had het in de beginfase niet makkelijk met een gretig Cercle Brugge. De getalenteerde Mbenza keer na wegglijden van Pius zelfs een uitstekende kans, maar hij mikte naast het doel van Butez. Antwerp herstelde zich nadien wel en kwam via Gerkens zelfs op voorsprong. Hij kopte een afgemeten voorzet van Lamkel Zé binnen.

Het spelniveau zakte in de tweede helft. Cercle had de bal, maar leek offensief te onmachtig om te scoren en wiegde zo Antwerp in slaap. 10 minuten voor tijd was daar dan toch de gelijkmaker. Een vrije trap vanop 30 meter van Taravel week af en ging tegen de paal. Mbenza was goed gevolgd en duwde de 1-1 binnen.

Mbenza klaar de klus!

Mbenza -die ook al opviel tegen Standard- zette Cercle enkele minuten later zelfs op voorsprong. Hotic stak de bal heerlijk diep en de Congolees trapte keihard binnen. Een mislukte start dus voor Antwerp dat met 1 op 6 onderin het klassement staat. Cercle heeft een onverhoopte driepunter beet en schuift een heel stuk op.