Arrestatie van 17-jarige die ook al betrokken was bij rellen in Blankenberge loopt helemaal uit de hand in Schaarbeek Royalty
Royalty

Arrestatie van 17-jarige die ook al betrokken was bij rellen in Blankenberge loopt helemaal uit de hand in Schaarbeek

Arrestatie van 17-jarige die ook al betrokken was bij rellen in Blankenberge loopt helemaal uit de hand in Schaarbeek

De politievakbond VSOA heeft een video vrijgegeven van een arrestatie in Schaarbeek van zaterdag. Het gaat om de arrestatie van een 17-jarige jongen, die een week eerder ook bij de rellen in Blankenberge betrokken was.

Op de beelden is te zien hoe twee agenten in het nauw worden gedreven. Eén van hen zou ook een mes in de rug hebben gekregen. De kogelwerende vest voorkwam dat het mes in de rug van de agent geboord werd.

Zaterdag (15.08.2020) werd het een politiepatrouille in Schaarbeek weer onmogelijk gemaakt om een verdachte te arresteren", schrijft de politievakbond op Twitter.

"Als elke interventie gepaard moet gaan met schermutseling dan zijn we ver van huis", reageert Hendrik Bogaert (CD&V). "Democratie heeft -onder voorwaarden- aan politie monopolie van het zwaard gegeven. Wie zich structureel boven de politie zet, zet zich boven de democratie. Onhoudbaar voor een samenleving."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws