Ben Weyts: "Sluiting van alle scholen laat ik nooit meer gebeuren" Politiek
Politiek

Ben Weyts: "Sluiting van alle scholen laat ik nooit meer gebeuren"

Ben Weyts: "Sluiting van alle scholen laat ik nooit meer gebeuren"

Alle scholen gaan weer open vanaf 1 september, met code geel. Na een week kunnen echter sommige scholen al opnieuw code oranje krijgen. Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft meer toelichting in Het Laatste Nieuws.

"Gelukkig zal het dan geen impact hebben op de kleuters, het lager onderwijs en de eerste graad van het middelbaar: zij kunnen gewoon voltijds blijven draaien. Alleen de tweede en de derde graad van het secundair zullen bij code oranje deeltijds les krijgen, week om week. Maar dat lijkt mij redelijk", stelt Weyts.

"Zo gaan we tenminste niet opnieuw naar een situatie waarin jongeren maanden aan een stuk de binnenkant van hun klas niet zien. Het wordt ook heel lokaal bekeken. Ik wilde vermijden dat een gemeente zonder coronaproblemen moet opdraaien voor een uitbraak 100 kilometer verderop", aldus de minister.

Weyts vindt overigens dat de scholen nooit helemaal hadden gesloten moeten worden tijdens de lockdown. "De eerste beslissing van de Veiligheidsraad om de scholen te sluiten, vond ik... niet al te doordacht. Dat zal ik nooit meer laten gebeuren."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws