Bart De Wever betreurt afbreken van regeringsonderhandelingen: "Niemand zal de impact sterker voelen dan de Vlamingen" Politiek
Politiek

Bart De Wever betreurt afbreken van regeringsonderhandelingen: "Niemand zal de impact sterker voelen dan de Vlamingen"

Bart De Wever betreurt afbreken van regeringsonderhandelingen: "Niemand zal de impact sterker voelen dan de Vlamingen"

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft bij de koning zijn ontslag aangeboden als preformateur. "Gezien de ongeziene economische en sociale uitdagingen, betreur ik enorm dat vandaag alsnog de moed ontbreekt om de eindeloze carrousel van formatierondes eindelijk te stoppen", aldus De Wever.

De tijd dringt, benadrukt De Wever. "We staan aan de vooravond van bijzonder moeilijke weken en maanden. Duizenden ondernemers vechten voor het overleven van hun zaak. Het inkomen van tienduizenden gezinnen staat daarbij op het spel. Naast corona komt de Brexit nu snel op ons af. Helaas zal niemand die impact sterker voelen dan de Vlamingen. De sociale en economische uitdagingen zijn ongezien.”

De Wever wilde dan ook samen met PS een regering maken. “Dat was geen evidente missie. Toch hebben we een basisakkoord bereikt. We vonden vijf partijen bereid om zich daarachter te scharen als startpunt van regeringsonderhandelingen. Het was voor niemand te nemen of te laten. Maar het bood een stevige basis, en een grote kans op succes.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws