Pro League neemt cruciale beslissing: 'Dan is er weer publiek toegelaten'

Pro League neemt cruciale beslissing: 'Dan is er weer publiek toegelaten'
Dinsdag 18 Augustus 2020 - 20:00   I   door Redactie

De eerste twee speeldagen van de Jupiler Pro League werden inmiddels afgewerkt, maar wel zonder publiek. De Pro League wil dat daar snel verandering in komt. Het hoopt om in september weer (enkele) fans toe te laten.

De Pro League wijst erop dat de Belgische profclubs honderdduizenden euro's verlies maken per wedstrijd achter gesloten deuren. Daarbij leverden de eerste seizoenswedstrijden geen problemen op met de fans, iedereen respecteerde de richtlijnen. Er waren geen opstootjes aan de verschillende stadions.

"De protocollen en de voorbereidingen zijn klaar om met een geleidelijke terugkeer van het publiek in onze stadions te starten. Uit naam van onze clubs vraagt de Pro League daarom om deze geleidelijke terugkeer van publiek op de agenda van de Nationale Veiligheidsraad van 20 augustus te plaatsen", laat de Pro League weten in een statement.

Poll: Een goede zaak?TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KV Mechelen  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Standard  I  Zulte Waregem  I  KV Kortrijk  I  Beerschot  I  sport  I  voetbal