PSG overklast matig Leipzig en staat in de Champions League finale Sport
Sport

PSG overklast matig Leipzig en staat in de Champions League finale

PSG overklast matig Leipzig en staat in de Champions League finale

De eerste finalist van de UEFA Champions League is Paris Saint-Germain. De Franse landskampioen speelde een niveau hoger dan tegenstander RB Leipzig en klaarde de klus al in de eerste helft.

PSG begon gretig tegen RB Leipzig en had eigenlijk continu de bal. Gulacsi wist zich nog te onderscheiden op de eerste pogingen, maar op een kopbal van Marquinhos was hij kansloos. Even later trapte Neymar met een geniale ingeving een vrije trap vanuit een onmogelijke hoek tegen de paal.

Net voor de pauze deed RB Leipzig zelf de boeken toe. Gulacsi blunderde bij het uitvoetballen en via Neymar trapte Di Maria de 0-2 tegen de touwen. Het was aan coach Julian Nagelsmann om zijn troepen bij te sturen en te zorgen voor een mirakel.

Bernat maakt het af

Na de rust zorgde opnieuw een knullige situatie voor een Frans doelpunt. Mukiele gleed weg en Di Maria slingerde de bal op het hoofd van Bernat: 0-3. Einde verhaal voor Leipzig dat zich nog probeerde te verweren, maar zonder succes. PSG neemt het in de finale op tegen Bayern München of Olympique Lyon.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws