Pierre Van Damme duidelijk over bubbelshoppen: “Heeft geen enkele impact op infectierisico” Royalty
Royalty

Pierre Van Damme duidelijk over bubbelshoppen: “Heeft geen enkele impact op infectierisico”

Pierre Van Damme duidelijk over bubbelshoppen: “Heeft geen enkele impact op infectierisico”

Als het van virologen afhangt, mogen de regels voor winkels worden uitgebreid. Ook epidemioloog Pierre Van Damme is voorstander van deze vorm van versoepeling.

"Absoluut. Ik denk dat we op die manier geen impact gaan hebben op het infectierisico", zegt Van Damme in 'VTM Nieuws'. Men gaat met iemand van de eigen bubbel naar de winkel, men draagt in de winkel trouwens een mondmasker, dus op zich is dat veilig. Het maakt het geheel ook gewoon aangenamer."

Als het van virologen afhangt, mogen de regels voor winkels worden uitgebreid. Dat moet dan wel een van de weinige versoepelingen zijn, vindt Erika Vlieghe. “Zodra we het virus bij wijze van spreken een vinger geven, palmt dat meteen opnieuw de kwetsbare plekken in de maatschappij in. Dat is dus een heel moeilijk evenwicht dat we moeten zoeken."

Kritisch bekeken

“En ik denk dat we met de hele maatschappij zoveel mogelijk rekening moeten houden, maar anderzijds moeten we de prioriteiten ook oplijsten", zegt Vlieghe. "En vorige week is er duidelijk een keuze gemaakt om onderwijs zo open mogelijk te laten gaan. Je kan niet alles tegelijkertijd openzetten, die balans is wel belangrijk, dat moet ook wel met kritische zin bekeken worden."

Populair

Laatste nieuws