Woensdag 19 Augustus 2020 - 12:30   I   Foto: RTBF  I   door Redactie

Steven Van Gucht voorzichtig optimistisch: “We zitten mogelijk aan het begin van een daling”

Steven Van Gucht voorzichtig optimistisch: “We zitten mogelijk aan het begin van een daling”

Het aantal coronabesmettingen daalt voor de derde dag op rij. Ook in het aantal ziekenhuisopnames zien we opnieuw een lichte daling. Dat meldde het Nationaal Crisiscentrum op het persmoment.

"Op het nationale niveau zijn we in een gunstige neerwaartse trend terechtgekomen", zegt viroloog Steven Van Gucht. "Het is echter wel belangrijk dat deze daling de komende dagen en weken gaat doorzetten, en liefst aan een sneller tempo. Het is namelijk zo dat we als we deze trend voortzetten, we op 1 september dagelijks nog 350 nieuwe besmettingen zouden rapporteren, dat blijft hoog."

In de provincie Antwerpen werden de afgelopen week gemiddeld 135 nieuwe gevallen per dag gerapporteerd, wat een daling is van 34 procent tegenover de week ervoor. In dezelfde periode werden er in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 118 nieuwe gevallen gemeld per dag.

Voorzichtige daling

“Dat is nog altijd een stijging tegenover de week ervoor, maar we hebben wel gemerkt dat er de voorbije dagen toch signalen zijn dat deze toename mogelijk aan het aftoppen is. Het is mogelijk dat we aan het begin zitten van een voorzichtige daling. We blijven deze situatie van dichtbij opvolgen, en hopen dat deze signalen de voorbode zijn van een verdere gunstige evolutie in Brussel", aldus Van Gucht.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  Brussel  I  Antwerpen  I  corona  I  Nationaal Crisiscentrum