Man sterft na politieoptreden in Charleroi: “Eén agent zat 16 minuten met zijn volle gewicht op zijn borstkas” Royalty
Royalty

Man sterft na politieoptreden in Charleroi: “Eén agent zat 16 minuten met zijn volle gewicht op zijn borstkas”

Man sterft na politieoptreden in Charleroi: “Eén agent zat 16 minuten met zijn volle gewicht op zijn borstkas”

Uit beelden die opgedoken zijn van een bewakingscamera van een politiecel in de luchthaven van Charleroi, waar een 38-jarige man begin 2018 zware verwondingen opliep en daarna overleed, blijkt dat verschillende agenten op de geboeide man zaten, dat ze lachten en dansten en dat een agente een Hitlergroet bracht. Dat zegt de familie van de overleden man woensdag in Het laatste nieuws.

De feiten speelden zich af op 28 februari op de luchthaven van Charleroi. De 38-jarige man wou een vlucht nemen naar Slovakije, maar gedroeg zich agressief en werd opgepakt. Hij werd opgesloten in een cel op de luchthaven, en op de beelden is te zien hoe hij zich ’s nachts tot bloedens toe met zijn hoofd tegen de celdeur gooit.

De politie komt daarna tussen, schrijft Het laatste nieuws. “Op bewakingsbeelden is te zien dat zes politiemensen naast en op de geboeide man komen zitten. Volgens een doktersverslag zit één inspecteur 16 minuten met z’n volle gewicht op zijn borstkas. Lange tijd ligt er ook een deken over zijn gezicht. De politiemensen lachen uitbundig, één agente doet een dansje en brengt de Hitlergroet.” De man wordt de volgende dag naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt.

Onderzoek vertraagd

Het gerecht in Charleroi onderzoekt de zaak, maar na tweeënhalf jaar onderzoek vreest de familie dat de zaak in de doofpot zal gestopt worden. De weduwe van de man wil weten wat de doodsoorzaak van de man geweest is, stelt advocaat Ann Van De Steen, die met een verzoekschrift de aanstelling van een nieuwe onderzoeksrechter wil bekomen. Het is de kamer van inbeschuldigingstelling die daarover moet oordelen.

Het parket van Charleroi laat woensdag weten dat het dossier nog altijd onderzocht wordt, maar dat het onderzoek bijna afgerond is. “De nabestaanden van de familie hebben al twee keer bijkomende onderzoeksdaden gevraagd, betreffende het verhoor van verschillende personen en een medische expertise”, zegt een woordvoerder van het parket. “Door de crisis rond Covid-19 is er een vertraging geweest. Alle politie-agenten betrokken bij de interventie zijn intussen gehoord." De federale politie overlegt nog over een reactie op de zaak.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws