-->

Dit heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist: Met twee winkelen en versoepeling voor evenementensector

Dit heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist: Met twee winkelen en versoepeling voor evenementensector
Donderdag 20 Augustus 2020 - 13:32   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Premier Sophie Wilmès heeft op de Nationale Veiligheidsraad aangekondigd dat de sociale bubbel van vijf behouden blijft. Ze benadrukt echter dat we wel méér mensen mogen zien. Daarnaast is er een versoepeling voor de evenementensector. We zetten alle maatregelen op een rij.

- De sociale bubbel van vijf blijft behouden zeker tot eind september. Je mag ook andere mensen zien, maar bij hen moet je de afstandsregels volgen. Dat mag ook maximaal met tien tegelijk zijn.

- Het maximaal aantal toegelaten mensen in een publiek – bij sportwedstrijden, in het theater of bij andere cultuur-activiteiten, gebedshuizen, congreszalen, auditoria - wordt weer uitgebreid naar 200 mensen binnen en 400 mensen buiten. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

- We mogen ook weer met twee gaan winkelen. Maximaal twee weliswaar en de tijdslimiet in de winkels verdwijnen. 

- Op begrafenissen worden weer 50 mensen toegestaan. Zo krijgen mensen de kans om op een waardige manier afscheid te nemen.

- Mensen met langeafstandsrelaties die sinds de lockdown hun geliefde niet meer konden zien, mogen weer naar hun partner reizen.

- Alle scholen zullen openen vanaf 1 september, op basis van de code geel. De herstart van het schooljaar gebeurt in een voltijdse vijfdagenweek. Voor leerkrachten en leerlingen ouder dan 12 jaar geldt een mondmaskerplicht.