Vrijdag 21 Augustus 2020 - 22:53   I   door Redactie

Drama voor Inter en Lukaku: Sevilla pakt nieuwe eindzege in Europa League

Drama voor Inter en Lukaku: Sevilla pakt nieuwe eindzege in Europa League

Sevilla heeft een zesde eindzege op 15 jaar beet in de UEFA Europa League. De Andalusiërs kwamen snel op achterstand na een penaltygoal van Lukaku, maar wisten dat met verve recht te zetten. Lukaku werd in het slot de anti-held.

Al vroeg in de wedstrijd ging een hulpeloze Diego Carlos aan het shirt van de onhoudbare Romelu Lukaku hangen. De Rode Duivel ging neer in het strafschopgebied en zette zelf de strafschop feilloos om. Sevilla knokte zich wel formidabel terug met mooi voetbal en stond niet zo gek veel later zelfs op voorsprong. De Nederlandse targetspits Luuk De Jong maakte beide doelpunten. Aan de rust stond het al 2-2. Diego Godin was er na een vrije trap als de kippen bij om nog gelijk te maken.

Na de pauze viel er minder te beleven. Sevilla liet het balbezit meer aan de Italianen, maar die wisten daar weinig mee aan te vangen. Een kwartier voor tijd ging Inter zelfs nog ten onder. Na een vrije trap leek een half mislukte omhaal van Diego Carlos naast te gaan, maar via de voet van Lukaku ging de bal toch binnen: 3-2. In het slot deed Inter nog wat het kon, maar de organisatie van Sevilla stond als een huis. Een nieuwe eindzege dus voor de Spaanse club, een ferme kater voor Lukaku en Inter.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Sevilla  I  Inter Milaan  I  sport  I  voetbal