Topman Wereldgezondheidsorganisatie: “Hopelijk over twee jaar verlost van corona-pandemie” Buitenland
Buitenland

Topman Wereldgezondheidsorganisatie: “Hopelijk over twee jaar verlost van corona-pandemie”

Topman Wereldgezondheidsorganisatie: “Hopelijk over twee jaar verlost van corona-pandemie”

Tijdens een persconferentie liet WHO-topman Tedros Ghebreyesus voor het eerst in zijn kaarten kijken. Hij hoopt dat de corona-pandemie binnen twee jaar voorbij zal zijn.

Ghebreyesus zei dat hij hoopt dat de coronacrisis sneller voorbij zal zijn dan de Spaanse griep. Deze woedde van 1918 tot 1920 en was verantwoordelijk voor miljoenen dodelijke slachtoffers. Maar de WHO hoopt dus dat deze pandemie over minder dan twee jaar voorbij zal zijn.

"Aan de ene kant kan het virus zich nu veel sneller verspreiden, omdat de wereld veel meer verbonden is dan honderd jaar geleden”, zegt Ghebreyesus. "Anderzijds hebben we nu ook de technologie om het virus tot stand te brengen. Voorwaarde is wel dat we internationaal goed samenwerken, dat is essentieel."

“We moeten alle beschikbare middelen maximaal gebruiken, en hopelijk kunnen we ook nieuwe middelen zoals een vaccin inzetten. In dat geval hoop ik dat we deze pandemie sneller kunnen beëindigen dan de befaamde griep uit 1918”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws