Ambitieuze Mathieu van der Poel blikt vooruit: “Het zal sowieso een slagveld worden”

Ambitieuze Mathieu van der Poel blikt vooruit: “Het zal sowieso een slagveld worden”
Zaterdag 22 Augustus 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews   I  

Mathieu van der Poel blikt in een persmoment vooruit naar het Nederlands en Europees kampioenschap. Hoewel er slechts vier dagen tussen deze twee koersen zitten, zal hij ze toch allebei rijden.

Nochtans stonden het NK noch het EK op zijn oorspronkelijke planning en werden ze pas recentelijk toegevoegd. “Omdat ik zelf toch wel veel belang hecht aan een kampioenschap. Ik heb vorig jaar in die trui van mijn land mogen rijden, en dat is toch altijd wel leuk. Het was zo’n beetje het begin van mijn wegcarrière”, zegt van der Poel.

Van het Nederlands kampioenschap verwacht MvdP dat het zwaar wordt. “Het zal sowieso een slagveld worden. De plaatselijke rondjes over de VAM-berg zijn ook vrij smal. De omloop ligt me normaal gezien, maar een kampioenschap winnen is sowieso lastig. Ook omdat je tegen grote blokken opbokst. Wij zijn met drie (van der Poel krijgt steun van broer David en Oscar Riesebeek, nvdr.). Alles zal in de plooi moeten vallen om mee te spelen."

Europees kampioenschap

Ook op het EK wilt van der Poel meestrijden om het hoogste schavot. “Ieder kampioenschap is een doel”, klinkt het. “Het Europees kampioenschap is iets dat hoog aangeschreven staat. Ik heb er wel een beetje naartoe gewerkt, ja. Het zal sowieso een redelijk betwist kampioenschap worden. Het is ook een redelijk kort kampioenschap, dus ik verwacht een heel zware koers."