-->

'Uitverkoop bij Brantano verliep niet coronaproof'

'Uitverkoop bij Brantano verliep niet coronaproof'
Zaterdag 22 Augustus 2020 - 17:00   I   Foto: Twitter   I  

De uitverkoop bij de Brantanowinkels van de failliete kledingketen FNG brengt een massa volk op de been. 'Totaal niet coronaproof', hekelt de vakbond.

Er staan lange wachtrijen aan de zestig Brantano-winkels waar zaterdag een uitverkoop wordt gehouden. De vakbonden hekelen dat de curatoren geen overleg hebben gepleegd om dit goed en coronaproof te organiseren. "Als de overrompeling het personeel te veel wordt, dan moeten ze niet aarzelen om de winkel even te sluiten", zegt Sven De Scheemaeker van ACV Puls.

Het Laatste Nieuws meldt dat er één winkel in Koksijde gesloten door de politie gesloten moest worden omdat de verkoop niet meer veilig kon gebeuren. Ook in Dendermonde moest de politie ingrijpen. In Wetteren zou een gerant dan weer zelf besloten hebben de verkoop stil te leggen omwille van de grote overrompeling.

Het roofdier in de consument

De vakbond wijst niet alleen met een beschuldigende vinger naar de curatoren, maar ook naar veilinghuis Moyersoen die de uitverkoop organiseert. “We hebben vrijdag nog enkele mails uitgewisseld, maar dat is natuurlijk veel te laat", klinkt het. "Dat moest veel eerder gebeurd zijn. Dan hadden we kunnen waarschuwen dat een uitverkoop, zeker een met kortingen vanaf 75 procent, het roofdier in de consument wakker maakt. Zeker in deze coronaperiode moet daarmee rekening gehouden."

TAGS  I  Brantano  I  uitverkoop