Rik Torfs waarschuwt voor Marc Van Ranst: "Zeer radicaal en extreem" Royalty
Royalty

Rik Torfs waarschuwt voor Marc Van Ranst: "Zeer radicaal en extreem"

Rik Torfs waarschuwt voor Marc Van Ranst: "Zeer radicaal en extreem"

Rik Torfs werd onlangs door Marc Van Ranst geblokkeerd op Twitter. In La Libre Belgique waarschuwt hij voor de "extreme visie op de samenleving" van Van Ranst.

"Hij is een intelligente en ambitieuze man”, zegt Torfs over Van Ranst aan La Libre Belgique. “Ik respecteer ieders vrijheid van meningsuiting, maar ik vind het problematisch dat we bij het spreken over de epidemie geen rekening houden met hun zeer radicale politieke opvattingen die gevolgen kunnen hebben voor de stabiliteit van het land."

Torfs stipt aan dat het naïef zou zijn om Van Ranst enkel als viroloog te beschouwen en moet er rekening worden gehouden met de "vrij extreme visie op de samenleving" van Van Ranst. “We zouden de verschillende standpunten meer moeten vergelijken en nuanceren. Ik denk ook – en ik kan verkeerd zijn – dat Marc Van Ranst een zeer uitgesproken mening heeft die anderen kan beïnvloeden. De mensen zijn bang van hem en willen niet dat hij hen tegenspreekt”, aldus Torfs.

"Wanneer Marc Van Ranst meningen geeft die soms wat overdreven zijn, bestaat het risico dat leden van de middenklasse, restaurants, cafés, winkels … voor de gek gehouden worden door zeer radicale beslissingen. Ik beschuldig Marc Van Ranst niet, maar we moeten ons afvragen wat de repercussies kunnen zijn als hij pleit voor zeer strikte maatregelen …”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws