Debuut in mineur voor Kompany: 10-koppig Moeskroen pakt in het slot een punt Sport
Sport

Debuut in mineur voor Kompany: 10-koppig Moeskroen pakt in het slot een punt

Vincent Kompany is aan zijn trainersloopbaan met een 1-1 gelijkspel tegen Moeskroen begonnen. Paars-wit voetbalde dominant zonder veel kansen te krijgen. Gnohéré wiste in het slot een strafschopdoelpunt van Dimata uit.

Anderlecht speelde best een goede eerste helft tegen Moeskroen. Zonder Michel Vlap kreeg de defensievere Marco Kana zijn kans op het middenveld. De grootste kans viel wel aan de overkant. Badibanga mikte na een goede actie van Tabekou op Van Crombrugge. Bocat kreeg net voor de rust wel zijn tweede gele kaart.

Tegen 10 man kwam Anderlecht er eigenlijk ook nauwelijks uit. Onana beging voor de derde week op rij een penaltyfout, dit keer op Percy Tau. Landry Dimata zette zich achter de bal en maakte er 1-0 van.

Geen rood voor Trebel, Gnohéré maakt gelijk

Een smerige overtreding net voor het slotkwartier van Adrien Trebel werd niet correct bestraft door scheidsrechter Wim Smet en het VAR-team. Moeskroen leek zich tevreden te moeten stellen met een nipte nederlaag, maar daar was plots invaller Gnohéré. Le Bison kopte de bal voorbij Van Crombrugge. Een debuut in mineur dus voor Kompany, een punt thuis tegen Moeskroen is niet voldoende.