Dinsdag 25 Augustus 2020 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

CD&V wacht op welke richting Lachaert wil inslaan

CD&V wacht op welke richting Lachaert wil inslaan

De verschillende fracties van CD&V hebben zondag tekst en uitleg gekregen van partijvoorzitter Joachim Coens over de federale regeringsonderhandelingen. Achteraf viel te horen dat het vooral om een stand van zaken ging, waarop de inhoudelijke krijtlijnen nog eens werden scherpgesteld.

Die christendemocratische krijtlijnen voor regeringsdeelname zijn voor Coens het herstel van onze economie, met een sterke focus op het versterken van de koopkracht, eerlijke fiscaliteit, investeringen in de gezondheidszorg en de omslag naar een duurzame economie.

Ook moet de overheid efficiënter worden georganiseerd, moet het begrotingspad geloofwaardig zijn en staat zorg voor de allerkwetsbaarsten met fluo onderstreept.

Wachten op Lachaert

Er kwam ook een overzicht van de mogelijke richtingen die de onderhandelingen kunnen uitgaan. In de media verschenen al speculaties dat Lachaert op een paarsgroen verhaal mikt, al dan niet aangevuld met CD&V in een zogenaamde Vivaldi-coalitie. Formeel heeft Lachaert daarover nog geen stelling ingenomen. Bij CD&V is de slotsom dan ook dat het uitkijken is welke richting de liberaal wil inslaan.

Naast CD&V bliezen ook de Vlaamse socialisten verzamelen voor een - virtueel - partijbureau over de federale formatie. Ook daar is het wachten op de eerste inhoudelijke teksten van Lachaert, klinkt het. Vrijdag brengt hij een eerste verslag uit op het Paleis.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  CD&V  I  Joachim Lachaert  I  Vivaldi