Mathieu van der Poel doet flink wat stof opwaaien: “Nog nooit gezien” Sport
Sport

Mathieu van der Poel doet flink wat stof opwaaien: “Nog nooit gezien”

Mathieu van der Poel doet flink wat stof opwaaien: “Nog nooit gezien”

Afgelopen zondag toonde Mathieu van der Poel dat hij wel degelijk in vorm is. 44 kilometer voor de streep trok hij alleen in de aanval en kroonde zich zo voor de tweede keer op rij tot Nederlands kampioen.

Na het kampioenschap deelde trainer Kristof De Kegel de uitzonderlijke data op de sociale media. Ook Paul Van Den Bosch, de trainer van onder meer Sven Nys, kon zijn ogen niet geloven. "Ik heb in mijn carrière veel wedstrijden geanalyseerd, maar dit heb ik nog nooit gezien."

"Je ziet die waardes wel eens in finales, maar nauwelijks over een hele wedstrijd”, zegt Van Den Bosch aan Sporza. “Bijna 400 watt over 180 km is fenomenaal. Van der Poel verkeert in bloedvorm, dat kan niet anders."

Wedstrijdritme

"Het gaat wel om normalised power", benadrukt Van Den Bosch. "De nulpunten zijn weggefilterd. Het gaat om de momenten dat een renner vol kan trappen. De momenten dat je de benen stilhoudt, in een afdaling bijvoorbeeld, tellen niet mee."

"Zijn echte gemiddelde zal dus wat lager liggen, maar ik denk van van der Poel nu harder fietst dan in de Strade of in San Remo”, klinkt het. “Toen was hij naar zijn topvorm aan het toegroeien en ondertussen heeft hij ook wedstrijdritme opgedaan."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws