Erika Vlieghe geeft reisadvies: “Er is geen verbod op vliegen, maar persoonlijk zou ik het niet doen” Royalty
Royalty

Erika Vlieghe geeft reisadvies: “Er is geen verbod op vliegen, maar persoonlijk zou ik het niet doen”

Erika Vlieghe geeft reisadvies: “Er is geen verbod op vliegen, maar persoonlijk zou ik het niet doen”

De zomervakantie is voor de meesten bijna afgelopen. Er zijn echter ook mensen die nog op reis moeten vertrekken. Sommigen van hen vragen zich af of dit nog wel verantwoord is.

Erika Vlieghe gaf op Radio 2 advies voor diegenen die hun vakantie nog moeten inzetten en graag op reis willen. Zo was er een luisteraar die in september een rondreis in Puglia (Italië) maakt met veertig personen. De reisorganisatie wil de reis niet annuleren omdat Italië groen kleurt. Hij vraagt zich af of dit wel verantwoord is.

"Je moet met het vliegtuig gaan, je weet niet hoe Italië zal kleuren binnen een paar weken. Dat is moeilijk voorspelbaar”, aldus Vlieghe. “Reis flexibel en wees mobiel! De dingen die je op voorhand boekt, zijn heel moeilijk in te schatten. Het is ook niet leuk voor de reisorganisatoren. Als je toch beslist om te gaan, hou dan zo veel mogelijk afstand van alle anderen, bijvoorbeeld aan tafel en bij activiteiten. Enkel met je eigen partner of met je eigen reisgenoten kan je een bubbel vormen."

Veel meer gedoe

"Er is geen verbod op vliegen", gaat Vlieghe verder. "Ik ben persoonlijk ook niet geneigd om snel een vliegtuig op te stappen. Je hebt heel veel menselijke contacten, alleen al op de luchthaven. Het is ook heel moeilijk nu, want wat als de zone van kleur verandert? Dat is veel meer gedoe dan wanneer je een eenvoudige reis met de auto of de fiets gepland hebt."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws