Buitenlandse Zaken past reisadvies opnieuw aan: “22 procent van besmettingen in augustus wellicht op reis opgelopen” Royalty
Royalty

Buitenlandse Zaken past reisadvies opnieuw aan: “22 procent van besmettingen in augustus wellicht op reis opgelopen”

Buitenlandse Zaken past reisadvies opnieuw aan: “22 procent van besmettingen in augustus wellicht op reis opgelopen”

Op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum maakte Steven Van Gucht bekend dat Buitenlandse Zaken woensdag opnieuw het reisadvies aanpast. Reizen blijft nog steeds een risicofactor.

"Het is heel belangrijk dat we de regels rond testen en quarantaine bij terugkeer uit een oranje of rode zone respecteren”, zei Van Gucht. “Hou u ook steeds aan de gouden basisregels in het buitenland. Let goed op, in het bijzonder met feestvakanties, maar ook familiebezoeken houden een groot risico in."

22 procent van de besmettingen die in augustus in België voorkwamen, waren bij mensen die in de 14 dagen ervoor in het buitenland op reis waren geweest. “Heel waarschijnlijk zijn dat infecties die opgelopen zijn tijdens de reis”, aldus Van Gucht. “We zien ook een gelijkaardig beeld in andere landen. In Italië en Duitsland gaat het om 1 op de 3 besmettingen. In Nederland ligt dat cijfer op 24 procent. Het is dus niet te verwaarlozen”, besluit de viroloog.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws