Pieter De Crem over dood Slovaak in Charleroi: “Jan Jambon was wel degelijk op de hoogte van zijn overlijden” Politiek
Politiek

Pieter De Crem over dood Slovaak in Charleroi: “Jan Jambon was wel degelijk op de hoogte van zijn overlijden”

Pieter De Crem over dood Slovaak in Charleroi: “Jan Jambon was wel degelijk op de hoogte van zijn overlijden”

Minister van Justitie Koen Geens en minister van Binnenlandse Zaken Pieter Crem gaven woensdagmiddag een woordje uitleg bij een politieoptreden in Charleroi twee jaar geleden. Daarbij kwam een Slovaakse man om het leven.

"De beelden hebben een diepe indruk op mij gemaakt”, zei Pieter De Crem tijdens een spoedbijeenkomst van de Kamercommissies Justitie en Binnenlandse Zaken. “U bent het van mij gewoon dat ik het optreden van de politie in het algemeen verdedig en in het juiste kader plaats. Maar laat me hier heel duidelijk zijn: ik was hier niet van op de hoogte en ik had evenmin kennis van de beelden."

“Bij mijn aantreden begin december 2018 ben ik niet geïnformeerd over enig incident dat heeft plaatsgevonden. Bij de briefing van de huidige commissaris-generaal werd geen gewag gemaakt van deze zaak. Ook nadien is er geen tuchtrechtelijk dossier aan mij ter ondertekening voorgelegd."

Jan Jambon en de federale politie waren wel degelijk op de hoogte van het overlijden van Jozef Chovanec, de Slovaakse aannemer die op 24 februari 2018 om het leven kwam in een politiecel op de luchthaven van Charleroi”, aldus minister Pieter de Crem. “Van de beelden wisten ze echter niets."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws