Nog meer Brantano-vestigingen worden gesloten na massale volkstoeloop Royalty
Royalty

Nog meer Brantano-vestigingen worden gesloten na massale volkstoeloop

Nog meer Brantano-vestigingen worden gesloten na massale volkstoeloop

Een dag na de vestiging in Mechelen-Zuid wordt nu ook de Brantano van Mechelen-Noord de komende dagen gesloten, zo meldt de burgemeester van de Antwerpse stad. Ook het stadsbestuur van Halle heeft de opening van de Brantano op haar grondgebied verbonden.

De vestiging van Brantano in Mechelen-Noord blijft op bevel van de burgemeester de komende dagen gesloten. De beslissing komt er daags nadat de burgemeester de winkel in Mechelen-Zuid sloot omdat er geen plan van aanpak was om de uitverkoop veilig te laten verlopen.

Het ontbreken van een plan van aanpak voor het organiseren van de uitverkoop in de schoenenwinkel, waarbij de geldende coronaregels zouden nageleefd worden, lag aan de basis van de sluiting van de winkel in Mechelen-Zuid. Noch de curator noch het veilinghuis wist evenmin voor de vestiging van Brantano in Mechelen-Noord woensdagochtend een plan voor te leggen om de uitverkoop coronaveilig te laten verlopen. Daarop heeft burgemeester Alexander Vandersmissen woensdag beslist dat ook deze winkel voorlopig gesloten blijft.

Halle

Ook het stadsbestuur van Halle verbiedt de opening van de Brantanowinkel op haar grondgebied. “De stad heeft noch van het veilinghuis, noch van de curator een structureel plan ontvangen over hoe zij de volkstoeloop bij de verkoop gaan aanpakken”, aldus burgemeester Marc Snoeck (SP.A). De winkel in Halle zou normaliter vandaag voor het eerst na het faillissement van de moederholding FNG weer de deuren openen.

Naar aanleiding van de beelden over massale volkstoelopen in Brantanowinkels elders in het land en de vaststelling dat hierbij de maatregelen voor social distancing niet werden nageleefd, probeerde het stadsbestuur van Halle de afgelopen dagen tevergeefs meermaals contact op te nemen met de curator en met de winkel. “Omdat de veiligheid niet kan gegarandeerd worden hebben we beslist geen toelating te geven om de winkel in Halle op woensdag 26/8 te openen”, aldus Snoeck.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws