17-jarige jobstudente weggestuurd bij Albert Heijn omdat ze hoofddoek draagt: “Ik was in shock” Royalty
Royalty

17-jarige jobstudente weggestuurd bij Albert Heijn omdat ze hoofddoek draagt: “Ik was in shock”

17-jarige jobstudente weggestuurd bij Albert Heijn omdat ze hoofddoek draagt: “Ik was in shock”

Hoewel winkelketen Albert Heijn religieuze kenmerken op de werkvloer toelaat, heeft een shopmanager een 17-jarige jobstudente voor de keuze gesteld: weg met de hoofddoek, of vertrekken. Het meisje verliet de winkel in Dendermonde in shock. Dat meldt TVO.

"Van zodra ik daar binnenkwam en mijn uniform kreeg, kwam de baas naar mij toe en hij zei me op een heel botte manier dat ik mijn hoofddoek moest afdoen“, zegt de 17-jarige Shahad. “Ik was daarvan echt in shock. Ik heb uiteindelijk besloten dit niet te doen, want ik vind dat mijn geloof belangrijker is dan een studentenjob."

Ze besluit niet in discussie te gaan met de manager en stapt op. “Ik heb eerlijk gezegd mijn tranen moeten verbijten”, zegt Shahad. “Ik wist niet wat ik moest doen, want ik kreeg ook geen tijd om na te denken. Het gebeurde midden in de kantine, alle medewerkers stonden erbij. Binnen een minuut was mijn droom om een job uit te oefenen, weg."

Nadat Albert Heijn België erachter komt wat er gebeurd is, neemt de keten contact op met het meisje. Ze hebben een constructief telefoongesprek, maar Shahad is zeker: ze wil er niet meer gaan werken.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws