Laura Tesoro, zwaar onder de indruk, maakt mentale klik: “Ik heb me daar snel moeten overzetten” Buitenland
Buitenland

Laura Tesoro, zwaar onder de indruk, maakt mentale klik: “Ik heb me daar snel moeten overzetten”

Laura Tesoro, zwaar onder de indruk, maakt mentale klik: “Ik heb me daar snel moeten overzetten”

Verpleging is een job met een roeping, maar is het ook iets voor vijf Bekende Vlamingen? Laura Tesoro, Bart Kaëll, Sean Dhondt, Julie Van den Steen en Niels Albert gaan de uitdaging aan en mogen drie weken lang als verpleegkundigen aan de slag.

Ze verzorgen patiënten tijdens alle mogelijke shiften, op hun meest kwetsbare en euforische momenten. Hoe hebben ze de voorbije weken beleefd? Hebben ze hun eigen grenzen verlegd? En houden ze het vol? Dat ontdekt Vlaanderen binnen exact één week, vanaf 2 september, elke woensdag om 20.35 bij VTM.

Laura Tesoro is de jongste deelnemer van de vijf en ontfermt zich over de oudsten onder ons op de dienst Geriatrie. Ze ontdekt al snel dat geriatrie veel meer is dan enkel oudere mensen verzorgen. "Het is ongelofelijk op hoeveel dingen je moet letten. Je moet op de juiste manier parameters afnemen en tegelijk een babbeltje doen met de patiënt”, aldus de presentatrice/zangeres.

“Of iemand wassen, en ondertussen je patiënt comfortabel laten voelen en opletten of je niks over het hoofd ziet. Er zijn verschillende dingen geweest waar ik me moest overzetten, maar die klik maak je sneller dan je denkt. Het verbaasde me hoe snel je in functie van je patiënt denkt."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws