Donderdag 27 Augustus 2020 - 11:29   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar Jan Jambon: “Sterke Jan heeft vooral sterk geknoeid”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar Jan Jambon: “Sterke Jan heeft vooral sterk geknoeid”

De zaak van de Slovaakse man die in 2018 in Charleroi overleed na het hardhandige optreden van de politie, brengt Jan Jambon in nauwe schoentjes. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert scherp in ‘De Ochtend’ op de communicatie van Jambon.

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem liet woensdag verstaan dat het kabinet van Jan Jambon wel degelijk op de hoogte was van de dood van Jozef Chovanec. Jambon zelf herinnerde zich naar eigen zeggen niets van het incident. “Ik kan alleen maar vaststellen dat sterke Jan vooral sterk geknoeid heeft. Hij is zeer sterk in heel slecht communiceren”, reageert Tom Van Grieken.

Hoewel de voorzitter van Vlaams Belang benadrukt dat Jambon politiek verantwoordelijk is, eist hij toch zijn ontslag niet. “Ik zou eventueel zijn ontslag kunnen vragen als minister van Binnenlandse Zaken, maar hij is het niet meer. Je kan niet uit iets ontslag nemen waarvoor je niet meer in functie bent. Ik vind dat tot op het bot moet worden uitgezocht hoe dit knoeiwerk heeft kunnen plaatsvinden, maar we moeten een beetje serieus blijven."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Van Grieken  I  Jan Jambon  I  Vlaams Belang  I  Charleroi