-->

Eigenaar van twee zeldzame witte leeuwen wordt verscheurd tijdens ‘speeltijd’

Eigenaar van twee zeldzame witte leeuwen wordt verscheurd tijdens ‘speeltijd’
Donderdag 27 Augustus 2020 - 13:00   I   Foto: The Sun   I  

Natuurliefhebber West Mathewson was eerder deze week ‘speels’ aan het worstelen met zijn geliefde leeuwinnen Demi en Tanner toen een van hen zich tegen hem keerde. De twee zeldzame witte leeuwen, die werden grootgebracht door Mathewson, verscheurden hun voogd. Dat schrijft The Sun.

Dezelfde leeuwinnen klauwden in 2017 een landarbeider dood in de Tree Top Lodge van Mr Mathewson in Hoedspruit, nabij het Kruger National Park in Zuid-Afrika. Maar de eigenaar was blijven speel-vechten in de overtuiging dat ze hem nooit zouden aanvallen. Getuigen vertellen hoe de ‘speeltijd’ op een bepaald moment iets té ruig werd, en Mathewson terugdeinsde. Hij zat helemaal onder het bloed. Hij stierf aan zijn verwondingen op weg naar het ziekenhuis.

Een woordvoerder van de Tree Top Lodge bevestigde na het voorval dat ze Demi en Tanner beslist niet zouden laten inslapen. “West hield net zoveel van die katten als van zijn kinderen en bracht elke dag een groot deel van de dag met hen door. Ze wilden hem geen kwaad doen en het was gewoon een tragisch ongeluk."

TAGS  I  Zuid-Afrika  I  Kruger National Park  I  leeuw