Microbioloog Herman Goossens voorspelt grote problemen in de herfst: “We verwachten nog een grote golf” Royalty
Royalty

Microbioloog Herman Goossens voorspelt grote problemen in de herfst: “We verwachten nog een grote golf”

Microbioloog Herman Goossens voorspelt grote problemen in de herfst: “We verwachten nog een grote golf”

Het UZA is begonnen met de bouw van een nieuw laboratorium. In het labo zullen er 7.000 coronatesten geanalyseerd kunnen worden per dag. En dat is nodig, voorspelt microbioloog Herman Goossens.

"We verwachten toch een grote golf. De scholen gaan open, waar misschien uitbraken zullen zijn”, zegt Goossens aan ATV. “In essentiële sectoren zoals politie, brandweer en vuilnisdiensten zouden er ook problemen kunnen zijn. Ook essentiële bedrijven verwachten misschien wel problemen. Dus ik denk dat de testcapaciteit absoluut verder moet worden opgedreven.”

Volgens Goossens is wat we nu meemaken nog niet de echte tweede golf, maar slechts een voorbode. “Ik denk inderdaad dat we in de herfst met grote problemen gaan te maken krijgen”, aldus de micribioloog. "We gaan ook andere virussen krijgen die gaan circuleren. Daarom voorzie ik toch wat chaotische toestanden. Wij zijn allemaal toch wel een beetje bang voor wat er ons te wachten staat. We moeten voorbereid zijn op het worstcasescenario. Als het anders uitdraait: des te beter."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws