-->

Nachtelijk samenscholingsverbod in Molenbeek nadat jongeren brandweer bekogelen

Nachtelijk samenscholingsverbod in Molenbeek nadat jongeren brandweer bekogelen
Donderdag 27 Augustus 2020 - 15:32   I   Foto: Photonews   I  

Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS) vaardigt per direct een samenscholingsverbod uit tussen 22 uur 's avonds en 6 uur 's ochtends in de Sippelbergwijk. Dat meldt Bruzz.

Moureaux wil na de incidenten van afgelopen nacht in de Mahatma Gandhilaan, waar afgelopen nacht brandweermannen bekogeld werden met glazen flessen, snel ingrijpen. Daarom zal het vanaf donderdagavond verboden zijn om in de wijk met meer dan drie personen in groep samen te troepen. Extra politiepatrouilles zullen ingezet worden om een oogje in het zeil te houden en het samenscholingsverbod te handhaven.

In de wijk zijn al langer problemen met hangjongeren en drugsdealers. Burgemeester Moureaux benadrukt wel dat het een minderheid is die voor de problemen in de Sippelbergwijk zorgt. Maar ze grijpt nu in omdat het niet langer kan dat brandweerlui tijdens het uitoefenen van hun job worden lastiggevallen en bekogeld. Er zal nu werk gemaakt worden van een oplossing waar de ouders van de jongeren nauw bij betrokken zullen worden.

TAGS  I  Molenbeek  I  brandweer  I  verbod