-->

Colruyt roept product meteen terug en waarschuwt klanten voor besmetting: “Eet zeker niet op”

Colruyt roept product meteen terug en waarschuwt klanten voor besmetting: “Eet zeker niet op”
Vrijdag 28 Augustus 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews   I  

Bij een interne, microbiologische controle in het labo heeft Colruyt de aanwezigheid van listeria vastgesteld in de geperste kop van het merk Colruyt (200 g; artikelnummer 14013; verkoopperiode van 24/8/2020 tot en met 25/8/2020) met houdbaarheidsdata 03/09/2020 4/9/2020, 6/9/2020.

Colruyt heeft daarom in overleg met het FAVV besloten om de betrokken producten uit de verkoop te nemen. Deze geperste kop werd verkocht in de Colruyt-beenhouwerij met zelfbediening.

Colruyt kan met 100 % zekerheid garanderen dat er geen betrokken producten meer in de winkels aanwezig zijn. Aan klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald.

Symptomen

Mogelijke symptomen van besmetting door listeria zijn misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn, blijvende koorts (grieperig gevoel) en meningitis. Ze kunnen zich voordoen van 2 tot 150 dagen na opname van listeria monocytogenes.

Klanten die het betrokken product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, wordt aangeraden om hun huisarts te raadplegen en te melden dat ze dit product gegeten hebben.

TAGS  I  Colruyt  I  besmetting  I  listeria  I  geperste kop