Marc Van Ranst over belangrijke versoepeling: “Met een mondmasker moet dat zeker mogelijk zijn” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst over belangrijke versoepeling: “Met een mondmasker moet dat zeker mogelijk zijn”

Marc Van Ranst over belangrijke versoepeling: “Met een mondmasker moet dat zeker mogelijk zijn”

Vanaf 1 september zijn we niet langer verplicht om in zalen voor kunst en cultuur 1,5 meter afstand te houden. De afstand wordt verkleind naar 1 meter. “Een versoepeling die nodig was om de cultuursector toch wat zuurstof te geven”, noemt Marc Van Ranst het.

"De hele sector heeft het heel lang heel moeilijk gehad. We zien ook dat men dat in het Franstalig landsgedeelte ook heeft gedaan en ook andere landen doen dat. Wanneer men neerzit en een mondmasker draagt, dan kan men dat doen en kan men dus een grotere capaciteit krijgen", zegt Van Ranst in 'VTM Nieuws'. Hij benadrukt wel dat het mondmasker gedragen moet blijven worden tijdens voorstellingen.

De kwestie of er in de horeca dergelijke afstandsversoepeling komt, ligt volgens Van Ranst nog niet op tafel, maar daar moeten mondmaskers dan weer niet. “Op restaurant en café ga je natuurlijk om te eten en te drinken, en dan is een mondmasker daar veel moeilijker.” Ook op het werk blijft 1,5 meter afstand de norm. “Op dit moment is ook daar met de ministers niet over gesproken. Dus voorlopig blijft dat daar 1,5 meter, of zoveel als mogelijk."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws