-->

Man vliegt de cel in voor spuwen in supermarkt en bedreigt agenten: “Als ik vrij ben, jaag ik een kogel door jullie kop”

Man vliegt de cel in voor spuwen in supermarkt en bedreigt agenten: “Als ik vrij ben, jaag ik een kogel door jullie kop”
Zaterdag 29 Augustus 2020 - 09:30   I   Foto: Pixabay   I  

In Brugge heeft een 58-jarige man van de correctionele rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor het spuwen in een supermarkt. Dat meldt Focus-WTV. Hij krijgt er een fikse boete van 1.600 euro bovenop.

In de voormiddag van 1 mei weigerde de beklaagde zijn beurt af te wachten aan de kassa van de Proxy Delhaize te Bredene. Wanneer andere klanten hem daarop wijzen, flipt hij. "Hij was op alles en iedereen aan het spuwen", beschrijft procureur Lode Vandaele het incident. De politie werd erbij gehaald, maar ook zij moesten het ontgelden. "Wacht maar tot ik vrij ben, dan zal ik een kogel door jullie kop jagen", klonk het.

Hoewel de advocaat van de beschuldigde benadrukt dat zijn cliënt niet op de mensen gespuwd heeft, merkt hij wel op dat de dader goed beseft dat wat hij gedaan heeft, niet kan. In 1985 werd de beklaagde al eens tot 18 jaar dwangarbeid veroordeeld voor roofmoord.

TAGS  I  Bredene  I  Delhaize  I  Brugge