Zaterdag 29 Augustus 2020 - 10:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

‘Mondmaskers zijn nooit een wondermiddel geweest en gaan dat ook nooit zijn’

‘Mondmaskers zijn nooit een wondermiddel geweest en gaan dat ook nooit zijn’

Er is de voorbije maanden al heel wat gezegd en geschreven over de mondmaskers. Iedereen heeft er wel zijn zegje over. Maggie De Block kwam er ook nog eens terug op Radio 2.

"Mondmaskers zijn nooit het wondermiddel geweest en gaan dat ook nooit zijn”, zegt de minister van Volksgezondheid. “Ze zijn van belang wanneer je de nodige afstand niet meer kan garanderen. Ze werden belangrijk vanaf het moment dat mensen niet meer in hun kot moesten blijven.” 

“De mondmaskerplicht op het openbaar vervoer kwam er als eerste. Je kan niet op voorhand weten hoeveel volk er op- of af stapt aan de volgende halte”, aldus De Block. “Daarna werd dat uitgebreid naar plaatsen waar mensen elkaar kruisen, plekken waar er veel mensen samenkomen."

Ventilatie

“Daar heeft het zeker een meerwaarde, maar het is geen volledige bescherming. Het is het geheel aan maatregelen, bijvoorbeeld ook afstand houden en je nauwe contacten beperken, dat werkt. Nu weten we bijvoorbeeld ook dat ventilatie van groot belang is. Dat is zeker belangrijk met de winter voor de deur."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Maggie De Block  I  Radio 2  I  corona  I  mondmaskers