Michel Wuyts drijft de spot met Sven Nys: “Waarom doe je dat nu, Sven?”

Michel Wuyts drijft de spot met Sven Nys: “Waarom doe je dat nu, Sven?”
Zaterdag 29 Augustus 2020 - 17:30   I   Foto: Photonews   I  

De Tour de France ziet er dit jaar helemaal anders uit. Dat zorgt er ook voor dat Michel Wuyts een totaal andere zomer beleeft. Hij blijft in Brussel op de VRT om van hieruit commentaar te leveren, vertelt hij op Radio 2.

"Als je naar Nice voor de start van de Tour reist, kan je rekenen dat ik daar al een keer of 25 geweest ben voor de wielerwedstrijd Parijs-Nice. Ik heb daar evenveel commentaar geleverd. Ik weet dus wel hoe het eruit ziet”, zegt de wielercommentator van de VRT. “Ik weet ook hoe de straten aanvoelen als je daar loopt, dus ik ken het helemaal door en door."

“Het gekeuvel en gelach onder elkaar met journalisten ga ik zeker missen. Het is een beetje een ‘samen op kamp’-gevoel”, vertelt Michel. “We leven in de auto. Het is nu een goeie drie à vier jaar dat we samen met de jongens van de radio en Sven Nys in de auto zitten."

“Dat is dolle pret”, verzekert Michel. “Dat is elkaar jennen. Dan zien we bijvoorbeeld een bord langs de kant met daarop de snelheidslimiet van 130 km/uur en dan vragen we aan Sven Nys: 'Waarom doe je nu al vier dagen aan één stuk 110 km/uur?'", lacht hij.

TAGS  I  Sven Nys  I  Michel Wuyts  I  sport  I  Tour de France  I  Parijs  I  VRT