Zondag 30 Augustus 2020 - 07:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Terugkerende reizigers dreigen ons land opnieuw op te zadelen met grote golf van coronavirus, Marc Van Ranst slaat alarm

Terugkerende reizigers dreigen ons land opnieuw op te zadelen met grote golf van coronavirus, Marc Van Ranst slaat alarm

Er is veel ongerustheid over de reizigers die nu allemaal terugkeren uit risicogebieden zoals Spanje en Frankrijk. Velen laten hun niet testen en vullen hun terugkeerformulier - dat nochtans verplicht is - niet in. De experten maken zich zorgen.

"De eerste golf is hier begonnen met slechts een paar duizend mensen, skiërs, die vanuit Italië terugkeerden", waarschuwt Marc Van Ranst in Het Laatste Nieuws:

"Natuurlijk zullen ook nu terugkeerders 'nieuwe zuurstof' aan het virus geven. We weten dat 2 procent van wie uit een rode zone terugkomt, besmet is. Dan hoop je natuurlijk dat minstens zij zich zoals verplicht laten testen, en in thuisquarantaine gaan."

Eenzelfde geluid bij biostatisticus Geert Molenberghs. "In Spanje explodeert het virus momenteel. Dat land is zo goed als volledig risicogebied en zou zich echt beter van de rest van Europa isoleren. Ook Frankrijk verstrengt terwijl we dit gesprek voeren de maatregelen nogmaals. Er komt dus best een hoeveelheid virus vanuit het buitenland binnen."

TAGS  I  Coronavirus  I  Marc Van Ranst  I  Geert Molenberghs  I  reizigers