Pierre Van Damme: “Aan het einde van de maand komt er waarschijnlijk weer een nieuwe definitie van de bubbel” Royalty
Royalty

Pierre Van Damme: “Aan het einde van de maand komt er waarschijnlijk weer een nieuwe definitie van de bubbel”

Pierre Van Damme: “Aan het einde van de maand komt er waarschijnlijk weer een nieuwe definitie van de bubbel”

In Zweden in er tijdens de coronacrisis geen sprake van een lockdown of mondmaskers. In vergelijking met België doet het Scandinavische land het zeer goed.

"Zweden heeft 22 mensen per vierkante kilometer, wij 370. Op die manier kunnen ze in Zweden sowieso al afstand houden”, verklaart Pierre Van Damme in ‘Terzake’. “Bovendien zitten wij in het hartje van Europa, iedereen passeert hier. Dat speelt allemaal mee. Het is dus niet gezegd dat de maatregelen uit Zweden hier zouden werken."

Van Damme kwam ook terug op het idee van van premier Wilmès, om het concept van de bubbels te herbekijken. Volgens Van Damme is het een zeer goed idee om wetenschappelijk te definiëren hoe we de komende maanden met die bubbel zullen omgaan. “Maar de nadruk ligt op niet te veel contacten, en als we veel contacten willen: afstand respecteren."

Nieuwe definitie

“Ik denk dat we perspectief moeten geven aan de mensen en zeggen: kijk, dit staat nu op de agenda, met de bedoeling om waarschijnlijk aan het eind van de maand een nieuwe definitie te geven", aldus Van Damme. "Ik denk dat het ook belangrijk is om te tonen dat dit een belangrijke dimensie is."

"Laten we wel niet vergeten dat de scholen nu opengaan. Dit is een gigantische mobiliteit van mensen. 500.000 Belgen zijn teruggekomen uit het buitenland. We gaan de herfst in. Dit zijn allemaal factoren die we mee moeten nemen. Het is dus niet één maatregelen die alles ineens mogelijk maakt, maar we gaan heel wat zaken tegelijkertijd moeten bekijken."

Populair

Laatste nieuws