-->

Steven Van Gucht schept voor eens en voor altijd duidelijkheid: “Zeker dan is het belangrijk om de handen te ontsmetten”

Steven Van Gucht schept voor eens en voor altijd duidelijkheid: “Zeker dan is het belangrijk om de handen te ontsmetten”
Woensdag 2 September 2020 - 16:30   I   Foto: VTM   I  

Op de korte persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum stond vooral handhygiëne centraal. Zeker omdat de meeste kinderen weer naar school gaan, benadrukt viroloog Steven Van Gucht graag dat het wassen van de handen van groot belang is.

"Ik denk dat het belangrijk is dat kinderen wanneer ze de klas binnenkomen hun handen ontsmetten”, zegt Van Gucht in ‘Het Journaal’. “Bij het verlaten is ook een goed moment. En zeker voor het eten is het belangrijk, wanneer men het masker op- en afzet de handen te ontsmetten.”

“Met de handen kunnen we natuurlijk het virus naar ons gezicht brengen”, verklaart Van Gucht. “Dus telkens wanneer we met onze handen ons gezicht aanraken, is het goed om daarvoor de handen te ontsmetten. Voor het eten is ook een heel goed moment. Na het toiletgebruik: heel belangrijk om de handen te ontsmetten”, besluit hij.

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  corona  I  Nationaal Crisiscentrum  I  Het Journaal  I  school