Erg slecht nieuws over Stefan Everts: “Dokters zeggen dat het niet meer zal gebeuren” Sport
Sport

Erg slecht nieuws over Stefan Everts: “Dokters zeggen dat het niet meer zal gebeuren”

Erg slecht nieuws over Stefan Everts: “Dokters zeggen dat het niet meer zal gebeuren”

Twee jaar geleden liep Stefan Everts in Congo malaria op. Het werd hem ei zo na fataal en de lijdensweg is nog niet ten einde. In oktober moet de tienvoudige crosskampioen namelijk opnieuw twee tot drie keer onder het mes.

"Ik heb opnieuw een infectie in beide hielen”, zucht Everts in Het Belang van Limburg. “Ik ben nog maar eens aan een antibioticakuur begonnen. Probleem is dat de wonden op mijn hielen nog steeds niet zijn dichtgegroeid. Vanzelf zal dat ook niet meer gebeuren, zeggen de dokters."

Voor de komende operaties zal er volgens Everts een Chinese techniek worden toegepast. “Ze passen een of andere Chinese techniek toe. Ze tappen bloed af en met gestold bloed maken ze dan een soort van film, velletje dat ze over mijn hiel plaatsen. Dat moet ik op korte tijd dan twee of drie keer laten doen, telkens onder volledige narcose. Ik zal dus een goede maand out zijn."

Aangenamer

Al is er ook een deeltje positief nieuws. De pijn van zijn voeten is ietwat verminderd. “Ik heb nu een apparaat dat in Italië gebruikt wordt om wonden van springpaarden te genezen. Het helpt weliswaar niets aan de wonden op mijn hielen, maar de pijn in de botten van mijn voet is wel duidelijk verminderd. Dat maakt mijn leven toch weer ietsje aangenamer."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws