AA Gent wint van Zulte Waregem en zet Anderlecht onder druk Sport
Sport

AA Gent wint van Zulte Waregem en zet Anderlecht onder druk

AA Gent heeft aan de Gaverbeek gedaan wat het moest doen: winnen van Zulte Waregem. De Buffalo's haalden het met 1-3 en springen zo (tijdelijk?) over RSC Anderlecht naar de zesde plaats in het klassement.

Het wedstrijdbegin van Zulte Waregem-AA Gent was veelbelovend. Na iets meer dan een minuut spelen stond het al 0-1 na een loeiharde knal van Odjidja. De thuisploeg liet zich evenwel niet doen en beet snel van zich af. Luttele minuten later maakte Bongonda al gelijk.

Het spel ging goed op en neer en beide ploegen kregen goede kansen. Goals van Harbaoui en Sorloth werden terecht afgekeurd wegens buitenspel, maar niet veel later maakte Gent toch het verschil. David nam Bossut te grazen en zo stond het 1-2.

In blessuretijd legde Sorloth de 1-3-eindstand vast. Hij zorgde voor zekerheid over de driepunter. Gent springt in de stand over Anderlecht naar de zesde plaats in het klassement. Paars-wit speelt om 18:00 uur nog tegen Lokeren.