-->

Hartverscheurende getuigenis van rusthuisbewoner Roger (89): “Zwijg of sterf”

Hartverscheurende getuigenis van rusthuisbewoner Roger (89): “Zwijg of sterf”
Donderdag 3 September 2020 - 10:00   I   Foto: Canvas   I  

Rusthuisbewoner Roger Lybaert (89) schreef in Knack een aangrijpende brief over hoe hij en zijn echtgenote, die beiden in een rusthuis verblijven, deze coronaperiode beleven. De titel: "Vrijheid is alleen nog een recht voor wie jonger is dan 80."

"Onze bijdrage aan de maatschappij is nu nihil, onze aanwezigheid is te verwaarlozen. Dus, beste mensen, stop me maar rustig en stilzwijgend in het rusthuis of de geriatrie. Zo zien of horen jullie mij niet meer. Jullie eigen vrijheid is immers niet beperkt. Want wat heb je nu te klagen, oudje? Zwijg en sterf."

Roger kwam gisteren getuigen bij de collega's van 'De afspraak'. "Mijn vrouw en ik woonden er goed tot het uitbreken van de coronacrisis. Toen ging de deur op slot, maar het was te laat. Er zijn verschillende mensen die corona kregen. Bij de verzorgers en verplegers zijn er mensen die het virus binnengebracht hebben."

"Ik heb ook corona gehad. Ik ben niet dood gegaan en was ook niet van plan om te sterven. Er zijn 22 mensen in ons woonzorgcentrum overleden. De hoofdoorzaak dat mensen sterven in een woonzorgcentrum is eenzaamheid."

TAGS  I  Roger Lybaert  I  Terzake  I  corona  I  rusthuis