5-jarig jongetje vecht voor zijn leven, dokter in tranen: “Het ergste geval van mishandeling ooit” Buitenland
Buitenland

5-jarig jongetje vecht voor zijn leven, dokter in tranen: “Het ergste geval van mishandeling ooit”

5-jarig jongetje vecht voor zijn leven, dokter in tranen: “Het ergste geval van mishandeling ooit”

Een 5-jarige jongen vecht in Sydney, Australië, voor zijn leven na wat een ziekenhuisarts omschreef als het ergste geval van kindermishandeling dat hij ooit heeft gezien. De jongen ligt aan de beademing nadat hij met een houten stok en een metalen staaf geslagen werd.

De politie vond het ernstig gewonde kind vrijdag, nadat de buren alarm sloegen. Uit de rapporten blijkt dat het slachtoffer vlekken op zijn lichaam had die leken op brandplekken van sigaretten. HIj had ook splinters in zijn voeten en achterwerk. Hij werd behandeld door de hulpdiensten nog voordat hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar verkeert hij nu in kritieke toestand. Een 20-jarige man en een 31-jarige vrouw werden aangehouden.

Pediatrisch neurochirurg in het kinderziekenhuis Adam Fowler tweette later: “Het ergste geval van kindermishandeling dat ik ooit heb gezien in mijn professionele carrière. Eén dat me letterlijk deed huilen tijdens het onderzoek.” Hij schreef dat de jongen een "leger van medische professionals" aan zijn zijde heeft terwijl hij voor zijn leven vecht. Later verwijderde hij zijn tweets.

Het echtpaar werd voor verhoor naar verschillende politiebureaus gebracht. De man werd later beschuldigd van het verwonden van een persoon met de bedoeling ernstig lichamelijk letsel toe te brengen. En de vrouw is ervan beschuldigd een kind in gevaar te brengen en voor het toebrengen van ernstig letsel.

Populair

Laatste nieuws