-->

Colruyt trekt aan de alarmbel en waarschuwt klanten: “Eet dit zeker niet op, maar breng meteen terug”

Colruyt trekt aan de alarmbel en waarschuwt klanten: “Eet dit zeker niet op, maar breng meteen terug”
Vrijdag 4 September 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews   I  

Bij een interne controle werd de aanwezigheid van listeria monocytogenes vastgesteld in het product Bakworst met houdbaarheidsdatum 15/9/2020. Colruyt heeft daarom in overleg met het FAVV besloten om de betrokken producten uit de verkoop te nemen.

Deze bakworst werd verkocht in de Colruyt-beenhouwerij met zelfbediening. Het product werd verdeeld in 2 Colruyt-winkels: Colruyt Bouwel & Colruyt Zoersel. Colruyt kan met 100 % zekerheid garanderen dat er geen betrokken producten meer in de winkels aanwezig zijn. Aan klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald.

Besmetting door listeria monocytogenes kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen (mogelijkheid tot miskraam), personen met een verminderde immuniteit en ouderen. Mogelijke symptomen van besmetting door listeria monocytogenes zijn misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts (grieperig gevoel).

Symptomen

De symptomen doen zich meestal voor 2 tot 60 dagen na opname van listeria monocytogenes. Klanten die het betrokken product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, worden aangeraden om hun huisarts te raadplegen en te melden dat ze dit product gegeten hebben.

Beschrijving van het product:

  • BAKWORST 300 g
  • Uiterste consumptiedatum (TGT): 15/09/2020
  • Verkoopperiode: van 28/8/2020 t.e.m. 31/8/2020
  • Artikelnummer: 19968
  • Product werd verkocht via de Colruyt te Bouwel en Colruyt te Zoersel
TAGS  I  Colruyt  I  controle  I  FAVV