Professor Geert Molenberghs komt met oplossing voor bubbel van vijf: “Andere landen doen het ook zo” Royalty
Royalty

Professor Geert Molenberghs komt met oplossing voor bubbel van vijf: “Andere landen doen het ook zo”

Professor Geert Molenberghs komt met oplossing voor bubbel van vijf: “Andere landen doen het ook zo”

Steeds minder mensen houden zich strikt aan de coronamaatregelen. De bevolking heeft stilaan genoeg van de bubbel van vijf. Biostatisticus Geert Molenberghs heeft misschien de oplossing gevonden om een meer draagbaar vlak te creëren.

"Stel dat we eens iemand anders willen zien dan de mensen uit onze bubbel, dan moeten we zorgen dat er een wachttijd is tussen de sociale contacten”, zegt Geert Molenberghs op ROBTV. “Dat we niet elke avond met andere mensen gaan afspreken, maar als we iemand anders willen zien, dat we dat met mate doen. Bijvoorbeeld met een week of twee weken tussen."

Molenberghs stelt ook dat we een duidelijk doel moeten opstellen waaraan we met z’n allen kunnen werken. Dat hoeft zelfs geen getal te zijn. “We kunnen bijvoorbeeld zeggen dat we bij de vijf of tien beste landen van Europa willen zijn. Zoals in het voetbal: je wil ervoor zorgen dat je Europees kan spelen. Eigenlijk moeten we zeggen: we willen virologisch Europees spelen. Andere landen doen dat ook”, klinkt het.

Populair

Laatste nieuws