Mechelen geeft het weg in dramatisch slot; dan toch finale tegen Beerschot Wilrijk Sport
Sport

Mechelen geeft het weg in dramatisch slot; dan toch finale tegen Beerschot Wilrijk

Mechelen geeft het weg in dramatisch slot; dan toch finale tegen Beerschot Wilrijk

KV Mechelen heeft zondagnamiddag nagelaten om zich van de titel in de Proximus League te verzekeren. Op het veld van Lommel gaf het de drie punten uit handen en zo wint Beerschot Wilrijk de tweede periode in 1B.

Lommel-KV Mechelen 1-1

Op het halfuur klom Mechelen op voorsprong. In het geharrewar was het Peyre die de bal tegen de netten joeg. Na rust - en nadat de spelers te horen kregen dat Beerschot Wilrijk goals slikte van OH Leuven - liet Mechelen na om te voetballen.

Dat keerde zich in de slotfase tegen de ploeg van Vrancken. Rocha trapte van dichtbij de gelijkmaker binnen. Niet veel later pakte Peyre rood. Met tien man ging Mechelen nog op zoek naar de zege, maar het bleef 1-1.

OH Leuven-Beerschot Wilrijk 2-2

Aan den Dreef brak Hoffer de match kort na rust open. Hij maakte er 0-1 van en Beerschot Wilrijk leek vertrokken. Niets was minder waar, want in vijf dolle minuten ging OHL via goals van Henry en Duplus op en over de bezoekers.

Mechelen was virtueel kampioen, maar Beerschot Wilrijk toonde veerkracht en sleepte via van Hyfte een gelijkspel en de eindzege in de tweede periode in de wacht. En zo zullen KV Mechelen en Beerschot Wilrijk in de finale van 1B onder elkaar uitmaken wie straks naar het hoogste niveau promoveert.

Overige resultaten:

Union-Tubize 1-0
Roeselare-Westerlo 1-1

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws