-->

Drastische ingreep van Nationaal Crisiscentrum: “Hiermee geven ze het signaal dat het allemaal niet zo dringend is”

Drastische ingreep van Nationaal Crisiscentrum: “Hiermee geven ze het signaal dat het allemaal niet zo dringend is”
Zaterdag 5 September 2020 - 15:30   I   Foto: Photonews   I  

Het aantal nieuwe coronabesmettingen lijkt niet verder te dalen. Is het nu nog mogelijk, op een moment dat het school weer begonnen is en het goede weer op zijn einde lijkt te lopen – waardoor we weer meer dingen binnen gaan doen – dat deze cijfers nog gaan zakken?

"In theorie wel, want eens alle mensen zijn teruggekeerd uit vakantie, dan zouden die misschien wel moeten kunnen dalen”, zegt journalist Koen Wauters in ‘Het Journaal’. “In de praktijk denk ik van niet. Want scholen zijn gestart, september is voor veel bedrijven ook het moment om terug herop te starten. Het goede weer is ook voorbij. Ik vrees dus dat we op dat plateau van 400 zullen blijven zitten. Dit is trouwens een veel hoger plateau dan dat van juni, toen hadden we op het laagste niveau een 100-tal besmettingen."

De vraag is of dat problematisch is en of we ons daarover zorgen moeten? “Misschien niet, want net voordat ik hier binnenkwam, kreeg ik nog een sms’je”, laat Wauters weten. “Daarin stond dat Sciensano hun persconferenties gaat afbouwen van drie keer per week, naar één keer per week. Waarmee je toch wel het signaal krijgt dat het niet zo dringend is."

TAGS  I  Nationaal Crisiscentrum  I  Steven Van Gucht  I  Het Journaal  I  corona